Байганьовщината на някои шофьори от градския транспорт се проявява не само в самите автобуси, но и по поведението им по улиците. Поредна изцепка на двама такива шофьори бе уловена от читател на TNS.bg. С камерата на автомобила си той е заснел как те най-нагло преминават при забранителен знак на светофара и създават опасност за катастрофа.

Нарушението става малко след 17 ч. във вторник. Автобус от линия 37, движещ се по булевард "Цар Борис III", навлиза в кръстовище и прави ляв завой по улица "Скопие", въпреки че за него е в сила червен сигнал на светофара, а точно в същия момент светва зеленото за движещите се по "Скопие" автомобили. Плътно зад първия автобус има още един, който  прави същата маневра и минава на червено като отнема предимството на два автомобила. Още по-очевадният нарушител е автобус, движещ се по любимата на мало и голямо линия 36, за която вече неколкократно сме получавали сигнали.

"Докога шофьорите на градския транспорт ще карат като камикадзе и ще застрашават живота на хората в и извън автобусите?", пита нашият читател. Той също така се чуди и какво ще отговорят този път собствениците на фирмите, обслужващи двете линии. "Пак ли "ще проверят и ще накажат виновните"?", пита той с ирония.

Потърсихме позицията на превозвачите от КЗТ "Златанови", обслужващи линия 36. Те директно заявиха, че ще накажат виновните, щом разбраха за нарушенията на служителите им.

Вижте видеото с нарушението тук:

Още истории от нашата нова рубрика "Бай Ганьо в рейса" четете тук:

Бай Ганьо в рейса: Кондукторката спря цигарите, шофьорът пуши вместо нея ВИДЕО

Бай Ганьо в рейса: 8-9-годишен ром отваря врати, пуска мигачи и държи с една ръка волана на автобус №26

Бай Ганьо е кондуктор, пътник съм си аз! Лелка цигари пуши в рейса, а възмутено гледам аз

Бай Ганьо в рейса: Гениално-абсурден ремонт връзва фаровете на автобус №1 към парното

Бай Ганьо в рейса: Шофьор надува гръцко и кара бясно из Пловдив, намига на пътнички

Навън вали и в рейса също! Кондукторите карат пловдивчани да сядат на мокрите седалки СНИМКИ

Бай Ганьо в рейса: В Единицата парното духа студено, а кондукторката затваря вратата ръчно

TNS.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат сигнали, снимки и видео. Очакваме вашите сигнали за рубриката "Бай Ганьо в рейса" на имейл: redaktor@trafficnews.bg 

TNS.bg