Сериозна градушка се изсипа този следобед над смолянското село Славейно, като ледените късове унищожиха на 100% от селскостопанската продукция на хората. Бурята се разразила малко след 15 часа, като първо заваляло дъжд, който в последствие е преминал в градушка, съобщава Дарик. 

градушка и прой

„В началото големината на ледените късове беше, като на грахово зърно, но в последствие станаха големи като орех. Валя около половин час. Всичко е попиляно. Фасулът и картофите са унищожени, листата от овошките са на земята. Всичко беше побеляло, настилката от лед беше над 5 см., колите като минаваха се получаваха коловози“, коментира кметът на селото Тодор Горелов. Според него, на този етап няма данни за пострадали сгради.

Градушка и силен дъжд се излял и над смолянското село Петково. „За щастие при нас се размина кротко. Валя и градушка, но дребна, повечето бе проливен дъжд, но нямаме поразии“, коментира Юлиян Чиев, кмет на Петково.
градушка и прой

 Наводнени улици в следствие на силния дъжд имаше този следобед и в Девин. Там също се изсипали сериозно количество вода, но на този етап няма данни за поражения, според дежурната част на общинската администрация.

градушка и прой
градушка и прой