Слава богу, пожар в действителност нямаше – въпреки воя на сирените на пожарната кола и 4-мата огнеборци, които скочиха да го гасят. Да припомним – снощи малко преди 19 часа на тел. 112 е подаден сигнал за пожар на бул. „Хаджи Димитър”. Пожарникарите дойдоха, видяха и си… тръгнаха. В действителност пожар нямаше и по тази причина нямаше какво да се гаси.

Освен може би тлеещите с години развалени междусъседски отношения, които вдигнаха накрак пловдивската пожарна. Днес на пощата ни писа един от участниците – Петър Димитров, който твърди, че на съседите му от първия етаж коминът не е наред и когато запалят парното, всъщност на втория етаж пуши така, все едно гори там. Пушекът бил толкова силен, че хората решили да извикат пожарната.

Според Димитров проблемът е от няколко години. Съседите му си направили парно, сменяли комини, градили нови и оттогава в дома му на втория етаж постоянно пушело. Пушело през контакти, ключове и таблото за тока. Преди 2 години и той направил ремонт, за да се опита да спре пушеците, но те спрели да излизат от едно място и продължили от друго.

Всички разговори с комшиите удряли на камък. Чуваемост – никаква. Те даже го обвинявали, че неговият комин е спукан. А според Димитров след направен ремонт през лятото на целия етаж са проверени всички комини и няма никаква неизправност.

Така се стигнало до вчерашното викане на пожарната. Всъщност дали пожарната може да изгаси точно този огън?

 

Още новини четете ТУК

Още по темата: ТУК

tns.bg