Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу ММА боеца Сюрен Борисов за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди, съобщи Пресцентърът на Апелативна прокуратура

Сюрен е предаден на съд за това, че на 28 декември 2015 г. е причинил на 19-годишния Жулиен Търновалийски от Пловдив, на 20-годишните Мариян Николов и Марин Топалов - също от Пловдив, леки телесни повреди, като за първите двама това е довело до разстройството на здравето извън случаите на средна и тежка телесна повреда, а за третия - болка и страдание.

По делото е установено, че на същата дата обвиняемият посетил с приятелката си нощно заведение в Пловдив. Там били и тримата пострадали. При напускане на заведението те си разменили реплики, довели до проявена агресия от страна на обвиняемия Сюрен Борисов. От събраните доказателства по делото става ясно, че обвиняемият е нанесъл удари с юмруци и ритници на тримата пострадали.

Побоят е бил наблюдаван от четирима свидетели, които се  възмутили от видяното и се опитали да окажат помощ на пострадалите. Разпитан в хода на досъдебното производство Сюрен не се е признал за виновен. Той е професионален спортист, занимавал се е със смесени бойни изкуства, известни като ММА.  Фактическата обстановка по делото се установява от показанията на свидетели, съдебно-медицински експертизи, веществени доказателства и от други материали по досъдебното производство.   

Припомняме, ММА боецът Сюрен Борисов бе освободен от ареста, след като прекара два месеца в следствените килии заради побой над депутатския син Жулиен Търновалийски. Прокуратурата промени мярката от „задържане под стража” в „парична гаранция” на стойност от 500 лева.

Сюрен бе арестуван на 28 декември след побой над трима студенти - Жулиен Търновалийски – син на депутата Георги Търновалийски, Марин Топалов и Мариян Николов. Скандалът избухна пред клуб „Галакси“, като саморазправата имала и предистория - младежите закачали приятелката на Сюрен – Пепи Мошукова, в тоалетната на заведението. На тръгване Жулиен застанал пред колата на Пепи, която излязла и му забила един шамар. Впоследствие се намесил и емемеецът, който за няколко минути разпердушинил и тримата. Заедно със Сюрен беше задържана и 26-годишната Пепи Мошукова, която обаче впоследствие беше пусната на свобода.

Младежите бяха с леки телесни повреди, сочат медицинските им експертизи. Самият Сюрен бе с разрязана ръка.

Всичко по темата четете ТУК!

TNS.bg