Проект за нов мост над Марица, който свърза „Западен” със „Северен”, бе представен днес в Общината.  По първоначални данни  ще струва около 15 млн. лв. и ще направи директна връзка между булевардите „Копривщица” и „България”.

Проектантският екип е започнал активна работа, като по думите на кмета Иван Тотев всички необходими процедури за издаване на строително разрешение могат да завършат до юни догодина.

Проектът за моста е съгласуван изцяло и с НКЖИ, които през 2017 г. ще започнат повдигането на линиите и строителството на нов жп мост.

Двата моста ще бъдат успоредни един на друг, но ще са съвсем различни съоръжения. Автомобилният ще е с по 2 платна във всяка посока, широки по 3,75 м, ще има и платна за преминаване на пешеходци и велоалеи. От двете страни ще има кръгови движения.

По думите на кмета с изграждането на този мост и направата на Модър-Царевец и вдигането на жп линиите на „Копривщица” ще се обособи алтернативен път за преминаване през града, който значително ще облекчи трафика в централната градска част.

Догодина ще се мисли и за търсене на финансиране на обекта.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg