Истински бойни действия текат в квартала на творческите индустрии - "Капана". Собственици на заведения са подложени на системен тормоз от пловдивска фамилия, която води война срещу тях на всички фронтове. Напрежението очевидно е стигнало своя връх снощи, когато въпросното семейство Чифудови се е нахвърлило с юмруци срещу собственика на ресторант "Паваж" Райчо Марков и съпругата му Мадлен. Инцидентът приключил с комоцио, линейка и посещение на Хирургиите на "Пещерско шосе". Екшънът, по-подходящ за Кючук Париж, се разиграл минути след приключването на джаз концерта на Мирослава Кацарова.

"Кухнята затвори и момчетата бяха излезли отвън да изпушат по една цигара. По-големият син на семейството се появи, започна да крещи, че е шумно и ми заби една глава. Аз го блъснах настрани, а той започна да звъни по телефона на баща си. След няколко минути баща му и брат му се появиха голи до кръста, с тях беше и майката. Мъжете се нахвърлиха върху мен и започнаха да ме удрят с юмруци по главата", разказа Марков пред TrafficNews.bg. Съпругата му Мадлен се опитала да ги раздели . "Те ме изблъскаха, а жената започна да ми извива ръцете" обясни тя. 

"Беше ужасно. Всичко беше мирно, минаваха усмихнати хора, които издаваха от концерта и в един момент, стана меле" разказа Емилия, която също работи в заведението и е била очевидка на побоя.

Намесили се младежите от персонала и съседи, които успели да дръпнат мъжете отстрани. "Бях загубил съзнание за минута- две, после се свестих. Чифудови се прибраха и се заключиха в дома си, а междувременно дойде полиция. Униформените звъняха на звънеца им, но те не отвориха" разказва Марков. 

Той е бил в Съдебна медицина и в понеделник ще подаде жалба в прокуратурата. 

Мястото на бойните действия

Семейство Маркови разказват, че бруталното нападение далеч не е първият сблъсък с въпросната фамилия. Досега обаче конфликтите са били предимно вербални. "Преди седмица Чифудов старши се появи много пиян пред заведението и започна да заплашва клиенти. Заяви, че тук заведения няма да има и ще ни разкара всичките. Нарича хората и нас "гадове" и "свине". Той живеел от 35 години тук и щяло да стане каквото той реши. Миналата година през лятото имаше подобни сблъсъци и със собственика "Monkey House"  . Дойде полиция, а Чифудов започна да блъска и псува полицаите, псуваше и кмета. Няколко пъти вече заливат с вода клиентите на "Monkey House"  от терасата си" твърди Марков.

Клиентите на "Monkey House" също били принудителко изкъпани няколко пъти

Собственици на съседните обекти разказват , че фамилията атакува с жалби всички инстанции. "ОТ РЗИ идват почти през седмица да замерват шума. Досега нямаме нито едно нарушение. Спазваме работното време и в 11. 30 часа заведението затваря" казва Мадлен. 

"Още като започнах ремонта, при мен дойде жената и ми заяви, че ако направя заведение ще го затвори" , разказа собственичка на кафе, което предстои да отвори след броени дни. 

Собствениците се надяват полицията и прокуратурата да вземат по-решителни мерки спрямо недоволните съседи. "Абсурдно е да се провява такава непровокирана агресия. Ако смятат, че имат проблем - да търсят институциите, а не да ни бият и тероризират пред клиентите" възмущава се Райчо Марков. 

Много от клиентите на "Паваж" са чужди туристи.  

Репортер на TrafficNews.bg посети адреса, на който живее фамилията Чифудови, но никой не отговори на настоятелните му позвънявания. Разбира се, готови сме да изслишаме и тяхната версия. 

М

 Никой от собствениците не се отзова на настоятелните ни позвънявания