Няколко жестоки катастрофи край Вакарел затвориха магистрала "Тракия" и взеха три жертви. При едната тир и кола са паднали от виадукта. Загинали са шофьорите и на двете превозни средства, а жена е в тежко състояние. 

Малко преди това при друга катастрофа между три коли е загинал още един човек. Инцидентите са се случили между 5 и 6 сутринта. 

На мястото са станали и два по-леки инцидента. Смята се, че причината е заледена настилка и лоша видимост, предаде Нова. 

Пътни полицаи и екипи на Спешна помощ са на мястото на инцидента. Затваря се за движение АМ „Тракия“, в района на Вакарел,  посока София. Обход по път I-8 Вакарел-Нови хан.

Говорителят на областната полиция Мариела Маркова уточни пред БТВ, че първата катастрофа в района е станала около 5 сутринта – без пострадали. Следва верижна катастрофа с три автомобила, при която ранените са закарани в болница. След 6:30 е получен и сигналът за падналата кола и тир от виадукта. Маркова не уточни колко общо са ранените,тъй като някои са били извозени с частни автомобили.

В спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ са доведени шестима пострадали от верижната катастрофа - четирима мъже и две жени, посочиха от болницата. Един от мъжете е починал още преди да бъде транспортиран до болницата.

В района се образува и огромно задръстване. Очаква се трафикът да се разнесе след края на огледа на произшествието.

TrafficNews.bg