Ето как се прави ляв завой на кръстовището на бул. "Източен" и бул. "Мария Луиза" в Пловдив! От крайна дясна лента автобус номер 10 най-спокойно си се намърда пред всички, чакащи за направо, изтъпани се пред тях, запуши ги, разгневи ги, накара някои с по-лабилна психика да крещят през прозорците на колите си, други натиснаха клаксони... Тази картина, за която ни сигнализира читател на TrafficNews.bg, е не само позната на всички. Тя се случва всеки божи ден в Пловдив!

Затова Пловдив е най-опасният български град за шофиране. Затова градът под тепетата води в черната статистика за жертви при катастрофи - 52-ма души са загинали по пловдивските пътища само за половин година. 

Затова няма да спрем да публикуваме подобни нарушители! Те са опасни не само за себе си, но подлагат на риск живота на всички нас. А когато става дума за градския транспорт, ще бъдем още по-безкомпромисни. И подобни статии вече няма да ги слагаме в рубриката "Абсурди". Че какъв абсурд е това? Вече дотолкова свикнахме с подобни гледки, че в повечето случаи просто махаме с ръка. Докато не стане поредната зловеща катастрофа, с поредния отнет човешки живот...

TrafficNews.bg