Площ зад жилищен блок на пъпа на Пловдив е превърната в път на тежкотоварни камиони, бетоновози и багери, наети по строежа на нов бизнес център в близост.

Живеещите в блока са подложени ежедневно от 07:00 ч. сутрин до 19:00 ч. вечер, включително в събота, на тонове прах, които буквално се стелят под прозорците им и влизат в домовете им. От един месец хората са принудени да живеят на затворени прозорци, не могат дори да проветрят апартаментите си.

Става дума за ул. "Богомил" 112-123. Читател на TrafficNews.bg се обърна към нас с молба да отразим случая и да намерим отговор на въпроса: Кой е разрешил това безумие и защо камионите ползват този обиколен прашен път, вместо да влизат в обекта директно през бул. "Санкт Петербург"?

Като нагледен пример за това, на което са подложени пловдивчани, той ни е изпратил кратко видео, което е достатъчно показателно и показва непрекъснатия "трафик".

Нашият читател е с обострен спастичен бронхит със силно проявени алергични реакции. Представяме си как се чувстват малките деца в тази силно замърсена среда.

Затова ще поискаме отговор от компетентните служби на въпроса, който си задават десетки наши съграждани, дишащи мръсен въздух и подложени на истински прахови терор.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg