След вчерашната публикация на TNS.bg „Трева, висока колкото пейките, "радва" пловдивчани на пъпа на града“ получихме светкавичен отговор от ОП „Градини и паркове“ и което е по-важно - светкавична реакция на предприятието. Ето и целия отговор, подкрепен със снимки:

По повод вчерашната публикация „Трева, висока колкото пейките, "радва" пловдивчани на пъпа на града“ ОП „Градини и паркове“ съобщава, че на място веднага беше изпратен екип, тревата е окосена и още днес ще бъде вдигната.   

140 работници, разпределени в 20 бригади, косят зелените площи в Пловдив още от началото на март.

Тъй като поради топлата и влажна пролет тревата избуява много бързо, някои от местата вече са обработени многократно, увери директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

Приоритетни са големите паркове и паркоустроените площи в централната градска част и по районите, където се събират повече хора. Особено внимание се обръща на детските площадки, усилено се работи също върху зелените площи край булевардите, кварталните градинки и междублоковите пространства. Местата за косене са съгласувани с районните кметства, като същевременно ОП „Градини и паркове“ постоянно координира дейността си и с ОП „Дезинфекционна станция“ с оглед предвидените за декаризация площи.  

Задължение на частните собственици е да косят зелените площи в своите имоти, припомни Стоян Алексиев. Той допълни, че същото важи за държавните, църковните имоти и за институциите с делегирани бюджети, макар че при необходимост екипите на общинското предприятие помагат на училища и детски градини.

Още новини ТУК

TNS.bg