За всички, които са пробвали печените ядки в Мол Марково тепе, няма съмнение, че те са уникално вкусни! И това не е само защото са пресни, а защото се пекат във фурна на... дърва. Така даровете на природата, които всички ние обичаме толкова много, са не само вкусни, но приятният аромат на печени ядки гали сетивата ни, още преди да сме ги видели.

А те са тук - на ниво -2 в търговския център. Пекат се обаче в Старата фурна, създадена още през далечната 1936 година. От тогава до днес огънят не угасва, а традициите на пекарите се предават от поколение на поколение. Пещта, изградена от специални огнеупорни тухли, е истинска историческа забележителност, а майсторите в занаята в днешни дни се броят на пръсти.


В началото пекли вкусен хляб, сладка тиква и сочни козунаци, а ароматът на коледните прасенца и агнешкото по Гергьовден се носел из околните улички. По-късно се появили и десетките видове ядки, които днес можем да опитаме в търговския център.

И за да бъде всичко наистина вкусно, ядките се пекат всеки ден, на дърва, и се съхраняват в специални дървени съдове, което гарантира превъзходните им вкусови качества.

От „Старата фурна“ набавят ядките и сушените плодове от целия свят, за да ги поднесат пресни и вкусни. Бадеми, лешници, кашу, орехи, фъстъци - със сигурност поне един вид от тези ядки ще ви стане любим...