Една семейна вечеря завърши снощи с евакуация. Звук от силен удар, спиране на тока, мирис на газ, паника... Това преживя семейството от село Куртово Конаре, след като BMW се заби в къщата му. Кошмар преживя и шофьорът зад волана му. Докато в момента екип на ЕВН работи по възстановяване на електрозахранването на къщата, Христо, който с автомобила си влетя в къщата и спука централен газопровод, се кани да ходи да му баят. Заради шока, който сам той предизвика снощи.

Къщата е собственост на Кръстьо Лахтариев, който събрал всичките 6 членове на семейството си на прощална вечер, защото му предстояло да се завърне в САЩ, където живее. Тъкмо ремонтирал къщата, в която снощи се вряза автомобилът на Христо. След удара токът е спрял и всичко е изгаснало. Бързо се усетила силната миризма на газ.

"Беше страшно! Грабнах бебето, затичах се навън. Навсякъде миришеше на газ", разказа за TNS.bg майката на бебето - Даниела. "Страхувах се да не избухне всичко. Паниката беше голяма", допълва тя.

В момента се подмененят стълбът и елтаблото, скоро ще бъде възстановено и електроподаването. Проблемът с газта тепърва ще се оправя.

Оказва се, че за трети път блъскат къщата на Лахтариев. Мислел да слага някаква изолация, ама решил, че няма смисъл. Според човека по-удачно ще бъде да се поставят спящи полицаи, които да принудят летящите с висока скорост шофьори да я намалят.

Даниела пък днес разказа, че се уплашила за шофьора на BMW-то, когото всъщност познава като добър човек - не видяла никой да мърда в колата и в първия момент помислила, че е загинал.

Веднага след инцидента всички отишли в близкия парк и там изчакали пристигането на пожарната. Много бързо - след 12 минути, тя дошла и в рамките на час било спряно изтичането на газ. Сега Даниела си спомня, че била толкова объркана, че докато всички излизали, тя се върнала в къщата и започнала да обикаля стаите.

И тя, и баща й заявиха, че през главната улица на Куртово Конаре карат много бързо, включително шофьорите на ТИРове. 

Припомняме, до инцидента се стигна заради спукана предна лява гума на неговото BMW. Шофьорът заяви, че не е употребил алкохол. Полицаите са му взели проби и те са били отрицателни. Автомобилът обаче е помлян. Днес предницата му, която е най-смачкана, е завита с найлони.

Инцидентът стана снощи. BMW-то се заби в къща в село Куртово Конаре. При удара бе спукан централен газопровод. Шестимата души, намиращи се в къщата, между които и едногодишно бебе, бяха евакуирани, а районът отцепен заради изтичането на газ.

Още новини ТУК

TNS.bg