26-годишният моторист, който пострада късно снощи при мелето до Четвъртък пазара, е в тежко състояние. Той е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение с черепно-мозъчна травма, с множество наранявания в областта на лицето и счупени лицеви кости, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги”. Има счупени и 9 или 10 ребра, като и 7-ми гръден прешлен. Засегнати са белите дробове. Мотористът е на механична вентилация в критично състояние. Предстоят му две операции след стабилизирането му, уточниха от лечебницата.

Както TrafficNews.bg съобщи снощи катастрофата е станала на бул. „6 септември” в Пловдив. От удара моторът е паднал на земята. Деформирана е лявата страна на колата. Шофьорът на автомобила с марка „Мерцедес” е виновен за инцидента, сочат първоначалните данни.

"Шофьорът е направил обратен завой, след като си е купил храна от магазините за бързо хранене, така е засякъл моториста и се е стигнало до удара". Това заяви пред TrafficNews.bg младеж, който беше в района на инцидента пред Четвъртък пазар.

"Много пъти съм виждал как се разминават инциденти при точно такива маневри, защото ги мързи да отидат и да обърнат на светофара. Да не говорим, че паркирането на платното е забранено, но никой не спазва правилата", добави още той.

Движението на превозните средства, които идват от центъра към кръстовището с булевард Руски бе спряно за няколко часа. 

ВИДЕО от инцидента ВИЖТЕ ТУК!

 

TrafficNews.bg