Двама от участниците в снощния екшън на бул. „6 септември” в Пловдив са отведени във Второ РУ за извършената хулиганска проява. От полицията съобщиха, че те са на 37 и 20 години, като по-възрастният, който управлявал колата, е тестван с дрегер за алкохол и пробата показала 1,64 промила. Срещу мъжете са образувани бързи производства.

Припомняме, водач на лек автомобил мерцедес, който се движел в посока паметника на Съединението, решил да направи забранен обратен завой на кръстовището до сградата на Прокуратурата. В този момент обаче засякъл пътя на друга кола. Двамата водачи спрели да изяснят отношенията си пред заведение за дюнери в района. Там между тях възникнал скандал.

По разказ на очевидци, пътници от мерцедеса, които са били от ромски произход, извикали „подкрепление” и за минути на мястото пристигнали още няколко автомобила с роми, които се включили в разправията. Един от тях извадил пистолет и заплашил, че ще стреля. Подкрепили го и негови приятели.

Свидетели на случката подали сигнал в полицията и за минути на мястото пристигнали 4 патрула на полицията.

„Мъжът с пистолета избяга, а водачът на мерцедеса започна да замеря служителите на павилиона за бързо хранене, защото били излезли на улицата да видят какво става. После се нахвърли върху полицаите, които дойдоха, и те го повалиха на земята и го арестуваха”, разказа пред TrafficNews.bg момче, станало свидетел на случилото се.

Част от ромите, които са дошли за „подкрепление”, са били разпитани от полицаите. В колата, която е била засечена, са пътували българи. След скандала няма сериозно пострадали.

Работата по изясняване на обстоятелствата около случилото се продължава.

Trafficnews.bg