Установено е оръжието, с което пловдивчанинът Благой Сапунджиев уби вчера жена си и детето си в дома им и след това отне собствения си живот - негистриран стар армейски пистолет "Валтер П38". Това стана ясно от думите на старши комисар Христо Разсолков, шеф на полицията в Пловдив. Днес ще бъде извършена аутопсия на разстреляното семейство Сапунджиеви.

Комисар Разсолков уточни и някои подробности: "Трите трупа са намерени в спалнята един до друг, като детенцето е било между родителите си. И тримата имат огнестрелни рани в областта на главата. Всички факти до този момент сочат, че няма вероятност външно лице да е влязло в апартамента и да е извършило убийството".

По отношение на мотивите шефът на полицията посочи, че на този етап няма доказателства, които да подкрепят версията, че дългове стоят в основата на трагедията. "Няма установени задължения към банкови институции и физически лица", подчерта той.

По думите му няма и информация, че съпругата на Сапунджиев е била обект на заплахи. "Няма данни да е имало битови скандали, няма данни за употреба на алкохол или наркотични вещества". В същото време Разсолков посочи, че младото семейство е било разделено от известно време, като мъжът е живеел при родителите си и често е посещавал адреса.

"Понякога ревността е много лош съветник на човека, може да го накара да е ужасно жесток в своите действия", коментира по bTV психиатърът д-р Веселин Герев. По думите му побъркването от ревност може да дойде след една-единствена искра.

Припомняме, основната версия, по която прокуратурата работи, е ревност - жестока и патологична. Това е станало причина двамата да се разделят, а Йорданка настоявала за развод. "Дани беше много чаровно и интелигентно момиче. Никога не е оплаквала. И да е имала проблеми, тя не ги е споделяла на работното си място", коментираха колеги на Сапунджиева от дружеството, в което тя е счетоводител. Фирмата има фабрика за преработка на месо в село, близо до Пловдив. Колегите на Йорданка са шокирани от новината и не могат да повярват, че е истина. 

Двамата поддържали връзка, тъй като майката не искала да отделя 5-годишната си дъщеричка от баща й. Затова той ги посещавал често, като настоявал отново да се съберат. Последният, фатален разговор се е състоял в нощта на 3 януари. Сапунджиев пристигнал в апартамента, в който живеели под наем. Разговорът отново не тръгнал, стигнало се до скандал.  Впоследствие очевидно агресията у мъжа се отключила и той извадил пистолета. 

Още за кървавата драма четете ТУК

TNS.bg