Нито Петьо, нито съучениците му от Търговската гимназия имат намерение да се предадат! Каузата за момчето, което е с диагноза „Детска церебрална парализа” от раждането си и на което му предстои важна операция, обедини неговите приятели от училище, които организират благотворителен концерт. Средствата от него ще бъдат за разходите по пътуванията до Австрия, престоя и поставянето на следоперативна ортеза на 17-годишния пловдивчанин.

Организатор на събитието е абитуриентката Мартина Ивайлова от училището на Петьо. Момичето иска не просто бързо да се съберат необходимите средства, но и да мотивира по-малките си съученици да протягат ръка за помощ тогава, когато това се налага. Дванадесетокласничката е за последна година в Търговската гимназия, но е сигурна, че и след нея доброто и отзивчивостта сред съучениците й ще бъдат живи.

Благотворителният концерт, в който млади хора ще пеят и танцуват, ще се проведе на 1 април в 11 часа в предния двор на Националната търговска гимназия. На него могат да присъстват както възпитаниците на гимназията, така и външни хора, които искат да помогнат на един млад пловдивчанин операцията да стане реалност, а с нея да се сбъдне и мечтата на Петър за нормален живот. Билети ще се продават на входа на училището в деня на концерта и стойността им е 3 лева.

Припомняме, на Петьо му предстои оперативно лечение на левия крак, което ще му позволи да продължи да ходи. За път, престой и следоперативна ортеза са необходими 10 000 евро, които семейството не може да осигури. Надеждата им е, че има хора с добро сърце, които ще помогнат да бъде събрана необходимата сума и операцията да стане реалност. 

Вчера разбрахме добрата новина, че Лео клуб Пловдив са дарили на 17-годишния пловдивчанин 947 €. Благодарим на малките лъвчета от LIONS движението, които знаят как да съчетават приятното с полезното. Гордеем се с вас!

Всички ние също можем да помогнем, пращайки SMS с текст DMS PETAR на телефон 17 777.

Историята на Петър вижте във видеото: