Псевдодиджей и радиоговорител разпространява реклама за своето онлайн радио по всевъзможни начини в социалните мрежи. Александър Томов Томов е пловдивчанин и от няколко месеца залива потребители на Фейсбук с агитационни послания. Най-често събира потребители в общи чатове и започва да разпраща различна информация за аудио бизнеса си, като това се случва във всички часове на денонощието и най-вече в диапазон - 1:30-6:00 през нощта.

Оказва се обаче, недоволството на потребителите ескалира, те напускат чатовете, възмутени от посланията и времето, в което биват изпращани. Вследствие на това мъжът търси нови форми за реклама, въпреки че въпросните способи са изрично забранени от устава на Фейсбук.

Александър започнал да изпраща агитацията за посещение на радиоканала му на лични съобщения. Когато изпратил такова на наша читателка, тя го предупредила, че ще отправи оплакване към Фейсбук модераторите. Това не възпряло мъжа и той отново писал неправомерно на потребителката. Ето как протекла комуникацията:



„Не просто съм възмутена, а направо съм погнусена. Плебейска, жалка и просташка постъпка. За мен е позор, че имам такива съграждани“, споделя тя. „Не знам как е възможно, човек, който твърди, че е радиоговорител, да употребява такъв език, макар и писмено. Не познавам въпросната личност, но считам за нелепо първо да рекламира радио неправомерно, будейки ви в 5 през нощта, и то в пространство с рестрикции за такъв тип агитация, а после и да отговаря по този начин на цивилизованата ви реакция.“

Реалността в България. Един спазва правилата, отстоява ги мирно и проявява търпимост, а в отговор получава грозни и долнопробни обиди. Този мъж се е снимал на надписа „Пловдив 2019“ - Европейска столица на културата… Еманация на културата! Този мъж вероятно има самочувствието да представлява културния елит на Пловдив, да говори на хиляди през радио канала си. Този мъж е неграмотен. Съобщенията му са срам за българския език. Не трябваше ли публичните говорители да опазват етиката, да възпитават обществеността, да бъдат коректив за поведение и изказ, да насърчават книжовния и цивилизован език?

Уви, докато такива личности напират да ни говорят от радиоефира, докато шофираме, агресията по пътя няма да спре. Но както нашата читателка завършва: „Отговаряйте на простащината с любезност, ако влезете в риториката на идиота, няма да го промените, само ще се принизите на неговото ниво. Вулгарността и слабоумието са достатъчно наказание и догма за простака“.

TrafficNews.bg