Премиерът Бойко Борисов пристигна в новия храм "Св. Архангел Михаил".  Преди това тук вече бяха дошли българският патриарх Негово Светейшество Неофит I и Симеон Сакскобургготски. В препълнения храм влезе и военният министър Николай Ненчев, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Бойко Борисов приветства присъстващите, ръкува се с мнозина и се отправи към службата, водена от  Пловдивския митрополит Николай, която все още продължава. Малко след като министър-председателят влезе в храма, дядо николай каза: "Г-н Борисов е първият, който възобнови градежа на храмове и манастири. Царят положи основите на 10.06.1996 година, когато направи първата копка. Такива управници са признати от Църквата, продължи владиката. След седмица ще има избори и дано не разделят народа. Лесно е да се строи казино, ресторант и дискотека, дяволът помага там. Но църква е трудно да се строи, защото дяволът беснее", каза от амвона митрополит Николай. И добави, че при откриването на църква във Владая премиерът Борисов заявил: "Строителството на църкви е част от националната сигурност на България".

Програмата на Бойко Борисов предвижда след Асеновград да посети и Пловдив. Под тепетата премиерът ще види мястото, отредено за преместване на авиомузея в Крумово, ще разгледа обновения булевард "Васил Априлов" и ще посети новия все още недовършен зоопарк.

 Очаквайте подробности!

TrafficNews.bg