Прелезът на „Пещерско шосе“ отново е затворен, което причини огромно задръстване и много нерви на пловдивчани. На мястото цари абсолютен хаос, половината от хората не са наясно, че прелезът не работи, особено тези, които идват от бул. "Васил Априлов", и чакат. Чуват се клаксони и нелицеприятни думи от автоомбилите.

Всички автобуси, движещи се по бул. „Пещерско шосе“, са пренасочени към бул. „Копривщица“, което допълнително утежни обстановката.

"Нормално ли е от прелеза на "Пещерско" до прелеза на "Шести септември" да не можем да стигнем за 40 минути? Поне 300 автомобила има в момента тук!", разказа читател на Trafficnews.bg

Припомняме, Национална компания железопътна инфраструктура ще кандидатства по европрограмата „Свързана Европа” за решаването на един от най-наболелите пловдивски проблеми – прелезите на булевард „Копривщица”. Проектът е за над 200 милиона евро и може да се изгради единствено по европрокет, обясни пред TrafficNews.bg директорът на НКЖИ Гошо Къчков. Той допълни, че е изключително важно проектът да бъде изпипан до последния детайл, тъй като по новите правила на еврофинансирането е заложен състезателен принцип. За тези пари ще кандидатства и София за жп трасето до Драгоман.

Предвижда  се  и обществено обсъждане на 14 декември от 17.00 ч. в Заседателната зала на Общинския съвет Пловдив на ул. "Авксентий Велешки". На него ще бъде представен проекта за жп участък Пловдив-Филипово, предвиждащ изграждането на жп естакада.

TrafficNews.bg