Истинска сауна беше днес във вагоните на Детската железница на Младежкия хълм в Пловдив! При 37 градуса навън, вътре термометърът сигурно удряше 40!, жалваха се двама татковци, читатели на TrafficNews.bg. И деца, и родители вместо да се позабавляват на иначе любимия атракцион на Джендема, с истинско нетърпение са чакали влакчето да спре, за да слязат. Защото... никой вече не е издържал.

"Ясно е, че за 50-годишна железница не може и дума да става за климатици, но поне вентилация да имаше! А то такава пот се лееше от нас, че ни беше страх да не наводним обновения тунел с уникалното морско дъно..." Така се пошегува нашият читател, но очевидно въобще не му беше до смях.

Защото типично по български проблемът никога не е един. Според пловдивчанина стълбите към спирка "Панорама", където пътниците би трябвало да се насладят на гледката, са в окаяно състояние и неугледен вид. За потвърждение той ни е изпратил снимки, на които това е очевидно. Големият проблем е, че последната спирка е в ужасно състояние, мръсотията е огромна. На всичкото отгоре след пътешествието се образувала и опашка на чешмата за разхлаждане. 

"Така че ако това със слънцето и жегата си е чисто родителско решение да изведат децата си точно по това време, какво да кажем за факта, че те посрещат развалини и мръсотия, а що се отнася до възпитателния и образователния ефект... Когато влакчето минава въобще не спускат бариерите", твърди другият татко и съвсем резонно заключава: "Прави се нещо хубаво, но винаги не докрай. В Пловдив се работи на парче, без мисъл"...

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg