В кой век живеем? В 21-ви ли, или в 19-ти? Така читателка на TNS.bg започна разказа си за пощальона на село Костиево. Или по-точно за липсата на пощальон.

Селото, което се намира на десетина километра от Пловдив, от повече от 5 години няма пощальон, твърди Нели Константинова и добавя, че преди 2 години е писала за проблема на кмета на община Марица, но... нищо. Сега жената е писала до областния управител и до директора на Български пощи, от които очаква отговор.

Според нашата читателка в Костиево има много възрастни хора, както и инвалиди, за които връзката с външния свят е прекъсната. Хората няма как да си получават кореспонденцията, нито пък вестниците и списанията, за които са се абонирали.

Такъв е случаят с Петър Димов, инвалид I група, който не е в състояние да ходи до пощенския клон. Какъв е проблемът поне веднъж седмично да минава пощальон през къщите на Костиево, пита мъжът. И добавя: В края на краищата не всички ползват интернет.

И ние питаме: толкова ли е скъпо да се наеме пощальон за село Костиево? За няколко часа на седмица? Ще обеднее ли община Марица с това? Възрастните хора и инвалидите по селата по-малко възрастни ли са и по-малко инвалиди ли са от тези в градовете? 

TNS.bg

Още новини - ТУК