Около 10 души се събраха днес на автогара „Филипово” и  отслужиха символичен помен за убития тролейбусен транспорт в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg. До старата база на тролейбусния транспорт дойдоха предимно бивши служители на дружеството „Градски транспорт”. Всички те обвиняват кмета на Пловдив Иван Тотев за това, че е спомогнал за ликвидирането на тролейбусите, поради което Пловдив е останал без екологично чист транспорт. На оградата на депото те закачиха различни транспаранти: „Тотев, долу ръцете от тролеите”, „Чист въздух за здрави деца”, ”Чист, евтин, сигурен тролейбусен транспорт”.

Хората държаха в ръцете си цветя и „некролози”, на които пише, че от ръката на  Тотев е бил умъртвен тролейбусният транспорт в Пловдив, и приканиха всички опечалени да присъстват на символичното погребение. Според Николай Кузов, бивш управител на дружеството - ликвидирането на тролейбусния транспорт е започнало още от времето на кмета Чомаков. Кметът Тотев е завършил започнатото. Мъжът разказа, че чак сега застава пред депото, защото е бил редом до болната си жена в Онкологична клиника. Разгневен, той попита колко още хора трябва да се разболеят, дишайки мръсния въздух на Пловдив, който въпреки че е вторият по-големина град, е останал без екологично чист транспорт.

Протестиращите поставиха и своите искания, като на първо място поставиха незабавното спиране на премахването на тролейбусните жици в града, както и  възстановяването на тролейбусите.

Вижте ВИДЕО от символичното погребение на тролеите:

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg