Още една централна улица под тепетата ще бъде затворена за ремонт. Тази седмица се очаква да излезе договорът за ул. "Гладстон", съобщи кметът Иван Тотев. Планираният ремонт е за подмяна на паважа с асфалт.

Преди да се пристъпи към ремонтни дейности обаче, ще се изчака да бъде завършено кръстовището на бул. "Васил Априлов" с Пещерско шосе, за да не бъде блокиран трафикът. Това обещаха от общинската администрация, с което се надяваме нервите на пловдивчани да не бъдат опнати до краен предел. 

Заради окаяното си състояние, градската управа в Пловдив обяви обществена поръчка за цялостния ремонт на ул. „Гладстон” в участъка й от „Васил Априлов” до „Руски”. Тя е на стойност от 1,695 милиона лева и освен „Гладстон” с парите ще се ремонтират ул. “Захари Стоянов“,  „Никола Петков“ и „Иван Андонов“.

В поръчката за първите две улици е включено махането на паважа и изграждане на нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка. Предвижда се изграждане на тръбни канални пресичания и нови кабелни шахти.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg