Пловдивското семейство, което днес стана наш кореспондент от Брюксел, е получило информация, че утре може да лети от белгийската столица до София. Единственото условие, което са им поставили от летищните власти, е да бъдат поне 5 часа по-рано на летището. Все още не могат да се ползват телефони, а утре ще се наложи да си носят храна и "нещо за сядане", опитаха да се пошегуват пловдивчаните, имайки предвид тълпите, които ще се получат заради отменените днес полети.

***

Междувременно стана ясно, че охранителните камери са заснели предполагаемите атентатори малко преди взривовете на брюкселското летище „Завентем“, предаде Dhnet.be., цитиран от „Фокус”. Кадрите са направени малко преди самоубийствения атентат, при който загинаха 14 души.

От снимките се вижда, че левите ръце на двамата заподозрени са с ръкавици. Според експерти това вероятно им е помогнало да скрият детонаторите на бомба или на колан с експлозиви. Смята се, че двамата мъже са извършили самоубийствения атентат. На снимката има и мъж вдясно, който в момента се издирва.

***

Пак преди малко стана ясно, че семейството на младо белгийско момче, изчезнало след кървавите атентати в Брюксел, търси информация за него чрез социалните мрежи. Смята се, че Леополд Хечт е бил в станцията на метрото само на 400 метра от централата на ЕС в града, когато взрив уби 20 души и рани други 55, съобщава "Дейли Мейл". Неговата приятелка Лаура написа на профила си в Туитър: "Няма новини за нашия приятел. Той може би е бил в метрото. Притеснени сме." Братът на 20-годишното момче добавя: "Ако сте виждали Леополд Хечт, моя брат, уведомете ме."

***

Преди минути LifeNews съобщи, че в белгийската столица е бил предотвратен пореден терористичен взрив. Взривното устройство е било на територията на Свободния университет Брюксел. След като бомбата е била локализирана, всички студенти, преподаватели и персонал на университета са били евакуирани. След това в зданието са влезли спецчасти, които са имали на разположение робот-сапьор. По-късно са се чули няколко взрива, но за щастие те са били контролирани. Така заложената бомба е била унищожена. 

Припомняме, че днес в белгийската столица Брюксел станаха поредица от атентати, при които загинаха 34 души, а над 200 са ранени.

Още новини четете ТУК

TNS.bg