Моля, не паркирайте, когато са поставени шишетата, за да не ме събуждате след нощна смяна. Този нежно-обяснителен призив, лепнат на решетката на врата към двор близо до училище "Душо Хаджидеков", предизвиква не просто усмивки сред пловдивчани. Преди всичко той кара прочелия го да се замисли. За няколко неща.

Първо, кога по-точно се появяват тези шишета? Склонни сме да мислим, че това се случва, когато собственикът им е полегнал блажено след изнурителната нощна смяна.

Второ, единствено шумът от самото паркиране ли пречи на съня на нашия човек, или има предвид нещо друго. Защото ако съдим по местоположението на „шишето”, едва ли проблемът му е в мястото на паркиране.

По-скоро сме склонни да смятаме, че пловдивчанинът наистина спи леко и всеки шум – особено от паркиращ автомобил, го събужда. А това никак не е препоръчително, особено когато си бил на работа цяла нощ.

Затова повечето прочели табелата първо се усмихват, а след това се съобразяват. Така само с едно изречение и някоя друга туба нашият съгражданин успява не само да повдигне настроението на иначе масово мрачните пловдивски шофьори, но и да си осигури спокойствие за дрямка. Съвсем заслужено.