Пловдивчани - приятели на Куба, се обединиха зад каузата да съберат средства за пострадалите от урагана Матю. Инициативата е на Ернесто Нориега, във вените на когото тече кубинска и българска кръв. Миналата седмица ураганът сравни със земята два града на източното крайбрежие и остави хиляди кубинци без покрив. 

"Сънародниците ми и преди бедствието живееха в крайна мизерия, а сега просто се борят да оцелеят. Знам, че Куба е далеч, тук хората също имат своите проблеми, но въпреки това се надявам който може да помогне, макар и с минимални средства. Нека да върнем усмивките на тези хора, които сега плачат", каза Ернесто Нориега през TrafficNews.bg.

Негови приятели от салса клубовете в Пловдив също подкрепиха инициативата.  

"В България живеят много хора, които са работили в Куба. Децата им, внуците им знаят за нашата страна. Десетки българи идват ежегодно като туристи. В България живеят близо 300 кубинци. А и не е необходимо човек да е свързан с Куба по някакъв начин - достатъчно е да има добро сърце", казва Нориега. 

Той самият живее от 10 години в България, женен е за българка и има бизнес в Пловдив.

Всичките средства ще бъдат събрани в тази сметка в България:

Банка: Райфаизен банк EАД, 
IBAN: BG 45RZBB9155401493421

BIC: RZBBBGSF
Ернесто Нориега Стефанов

След това ще бъдат преведени до не правителствената организация Баптистка конвенция на Източна Куба, която събира 582 църкви в този регион с 79615 члена. Те ще доставят парите на жертвите.

Ако живеете извън България можете директно да преведете пари на сметката на тази организация:

Име на банката: BANCO FINANCIERO INTERNACIONAL

Адрес: Avenida Las Américas S/N
Santiago de Cuba
Cuba.
SWITF Code: BFICCUHH

Бенефициент: CONVENCION BAUTISTA CUBA ORIENTAL
Банкова сметка: 0300000000007438

Очаквайте репортаж и ВИДЕО от събитието!

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg