Пловдив се потапя в коледния дух, като  днес символичното ще бъдат запалени  светлините на празничната елха пред Общината.

И тази година ще бъде спазена традицията градът да посрещне Рождество Христово и Нова година с украсено живо дърво. Това ще е засадената преди две години на площад „Стефан Стамболов“ кавказка ела на мястото на елхата, символизираща раждането на 300-хилядния пловдивчанин през 70-те години на миналия век. Старото дърво, което се украсяваше в продължение на няколко години, бе повалено от силна буря през лятото на 2014 г.

Снощи украсата на Главната улица грейна, съобщава PlovdivTime.bg

Триметров Дядо Коледа и двойно по-висока елха кацнаха край Римския стадион, създавайки още една сцена за снимки и селфита на пловдивчани и на гостите на европейската столица на културата. 

На 1 декември вечерта се очаква официално да бъде запалена и коледната елха на Пловдив. 

Още красиви СНИМКИ от украсата - вижте ТУК в PlovdivTime.bg

В церемонията отново ще се включат  талантите от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ и танцьорите от ансамбъл „Тракия“, а небето ще бъде озарено от заря.

Организаторите от Община Пловдив отправят покана гражданите да се присъединят към празника на площад „Стефан Стамболов“ утре вечер от 18.00 часа. 

 

TrafficNews.bg