"Помните ли Бъди? Беше осиновен и всичко беше наред... получавах снимки, информация, докато днес случайно не попаднах на пост за намерено куче, в което разпознах Бъди.

Предствете си почудата ми, веднага се обадих на осиновителя и попитах как е кучето... бях уверена, че си е вкъщи и всичко е наред. Да, ама не. Свързах се с жената, пуснала поста, провери му ушната марка и си се оказа Бъди. Отидох и си го прибрах. Уплашен и объркан, но все така мил.

Бясна съм, няма къде да го държа, оставила съм го в един двор до утре. ТА БЪДИ ТЪРСИ СПЕШНО ПОНЕ ПРИЕМЕН ДОМ. Има хигиенни навици, разбира се с всичко живо... много мил."

Това написа във Фейсбук жена, за която четириногите са не просто домашни любимци, а съдба. Кучето, което виждате на снимките, е изоставено - очевидно за втори път. Няма да морализаторстваме, само ще помолим всички, които се решават на изключително важната стъпка да осиновят кученце: молим ви, преценете добре възможностите си! Не действайте спонтанно! Няма нищо по-лошо от това да приемеш едно живо същество в дома си, а след това да го изгониш!

Ако сте добре премислили, ако за вас гледането на домашен любимец не е просто суета и запълване на свободното време, може да се свържете с жената, която написа във Фейсбук, ТУК.

Още новини ТУК

TNS.bg