Старши комисар Атанас Илков е новият директор на ОДМВР - Пловдив. Той е назначен на поста със заповед на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Днес ст. комисар Илков бе представен на състава на дирекцията от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов. Новият директор благодари на ръководството за възможността да работи в ОДМВР – Пловдив и посочи, че си дава ясна сметка за предизвикателствата и отговорностите пред целия колектив. „Разчитам на съвместните усилия и доказания професионализъм и всеотдайност на колегите за постигане на основните приоритети на МВР. Работата ще продължи по същия ред и ще има приемственост, с която да затвърдим постигнатите положителни резултати. Очаквам от ръководителите на подразделения конкретни предложения за подобряване на дейността и отстраняване на слабостите и пропуските”.

Главният секретар на МВР обяви и заповедта на министъра на вътрешните работи, с която се прекратяват служебните правоотношение на старши комисар Христо Разсолков, по негово лично искане. Гл. комисар Младен Маринов връчи на бившия директор на областната дирекция Почетен знак ІІ степен – отличие, с което е награден от министъра на вътрешните работи за съществен принос и постигнати високи резултати в служебната дейност. По думите на Разсолков отчетените добри резултати на  ОДМВР – Пловдив са породени от екипната работа и общия стремеж за намиране на  решения в точния момент. Той пожела на новия директор да продължи добрите практики в дирекцията и да се стреми да отстрани недостатъците в правилната посока.

На срещата присъстваха и ръководителите на Административна и Окръжна прокуратура Иван Даскалов и Румен Попов, които изразиха своята увереност, че под ръководството на ст. комисар Илков областната дирекция на МВР ще затвърждава добрите взаимоотношения с прокуратурата. От своя страна магистратите единодушно дадоха висока оценка за личните и професионали качества на Христо Разсолков, като му връчиха почетен плакет.

Атанас Илков е роден на 20 декември 1964 г. в Пазарджик. Магистър по право от Югозападния университет „ Неофит Рилски ” в Благоевград. Специализирал в международните академии по правоприлагане в Будапеща и Розуел, Ню Мексико. Работи в МВР от 20 години – в РДВР-Пазарджик ( 1987-1999), в Криминална полиция (1999 – 2009), като началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“(2009- 2012), началник на Криминалната полиция – националната (2012-2015).

В Пловдив той оглави Криминална полиция през есента на 2016 година, а след това бе назначен за изпълняващ длъжността от 1 март 2017 и бе на поста до началото на месец май, когато титулярът ст. Комисар Христо Разсолков се върна от болнични.  

Атанас Илков бе  възстановен от съда след като бе уволнен от шефския пост след случая в Лясковец, когато при задържането на въоръжения психично болния Петко Петков на 14 март 2014 г., загина командос.  Името му бе коментирано и покрай скандала с подслушването на Касим Дал.  Смята , че отстраняването му е обслужило политически интереси на служебното правителство на Георги Близнашки.

В същото време кариерата му е свързана и с разкриването на няколко емблематични банди - – пернишките килъри  на Васил Арарски, бащата на Райко Кръвта, варненските на Роди Черния, а също и с арестите на Йоско Костинбродския, Антон Попов – Главестия и брат му Веселин Попов- Лунгара…

Приоритетите в работата на пловдивската дирекция ще са противодействието на домовите кражби, грабежите, престъпленията свързани с наркотични вещества и телефонните измами. Извършва се постоянен мониторинг на средата за сигурност и се планират и провеждат мероприятия за подобряването й. Добър анализ на средата за сигурност, високо качество на оперативно значимата информация за замислени или извършени престъпления, ефективна оперативна издирвателна дейност, прецизни процесуално-следствени действия и добро взаймодействие с прокуратурата са опорните точки на новия директор.