Рекет, арогантност и уронване на престиж. Колекторски фирми продължават да си служат с прийомите на агресия, психически тормоз и частни съдилища, за да склоняват граждани да плащат безапелационно. Поредната потърпевша от агресивното  поведение на служителите от „С.Г. Груп“, се свърза с репортер на TrafficNews.bg.

Г-жа Христова получила обаждане, в което й било съобщено, че има дълг. Брат й бил починал точно два дни по-рано и в стреса си жената отишла и заплатила два пъти по 50 лв. направо на каса на мобилния оператор, където й обещали да предадат на колекторската фирма за направените вноски. Днес, няколко месеца по-късно, служител на "С.Г. Груп" отново я търси и ето как реагирал той, след като тя обяснила, че не дължи нищо и се е консултирала с адвокат: 

„Ти за каква се мислиш - за мутра, като си имаш адвокат? Като не дължиш, защо си внесла 50 лева? Беднячка, малограмотна си и не можеш да говориш. Нямаш пари да си купиш хляб и кренвирш. Виж как си облечена, МА. Проста си! Ти като си чуеш името затваряш телефона“, арогантно я нападнал служител, а след това я заплашил, че ако не внесе сумата ще я дадат на  съдия изпълнител и тогава ще плаща минимум 1000 лв.­

„В шок съм след този разговор, още не мога да асимилирам как е възможно в 21 век това да минава за законно. След тяхното обаждане получих паник атака и сега трябва да отида при психиатър. Нямам представа откъде разполагат с информация за имущественото ми състояние, нито за външния ми вид, нито с какво се храня“, потресена от случилото се, разказа г-жа Христова.

Имаме няколко мрачни хипотези по повод начина на събиране на информация за длъжниците, които стават жертви на изнудване и тормоз, но тепърва престои да се вдига булото около порочните практики на колекторите.

Стотици хора са подложени на системен тормоз с обаждания и заплахи, целящи единствено чрез психологическия механизъм на репресия длъжниците да погасят задълженията си. Случаят не е прецедент, а практика. Припомняме, че Кони Генова, беше заплашвана по сходен начин от служител на „Финанс Про Колект“, принадлежаща на собственика на „С.Г. Груп“. Въпреки че TrafficNews.bg потърси за коментар първата фирма, отговор към този момент не е получен. По казуса на г-жа Христова също е адресирано писмо към „С.Г. Груп“ ООД. В случай, че те коментират обвиненията, ще публикуваме становището им.

Очаквайте коментар по темата!

TrafficNews.bg