3-годишно дете бе затиснато от врата на автобус от градския транспорт, движил се по линия №66. Инцидентът се е случил следобед, около 18:30 часа в събота на спирка на бул. Пещерско шосе.

Майката на детето Цвети се свърза с репортер на TrafficNews.bg, за да разкаже за ужасяващите събития и последвалият ситуацията абсурд. Жената едва успяла да поеме с тялото си тежестта на затварящия се механизъм на вратите, за да може детето ѝ да не бъде смачкано.

Детето плачело, а шофьорът дори не станал от мястото си, докато кондукторката не го посъветвала да отиде при жените.

Дъщерята на Цвети била откарана в болница заедно с майка си. Жената има натъртвания, а детето е с контузия на едната ръка. Двете са освободени за домашно лечение. 

60-годишният водач на автобуса е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен, съобщават от МВР. Но майката разказва, че човекът се е държал повече от неадекватно при разигралата се ситуация. Той се надявам майката да си тръгне без да вика полиция.

За допуснатото нарушение служителите на реда му съставили акт от служители на сектор “Пътна полиция”.

Вижте пълния разказ на Цвети, описващ преживения ужас от нея и детето ѝ:

"В събота автобус на линия 66 за малко да смачка 3 годишното ми дете! От последна трета врата, аз и детето ми слизахме, по принцип винаги гледам да слезе първо детето, след това аз, за да избегна това, което ни се случи. Шофьорът буквално след секунди тръгна да затваря вратата, аз се опитвах да я спра с тялото си за да не затисне детето и едвам издърпах детето навътре.... то плачеше, аз крещях да отворят вратата… всичко стана много бързо!

От цял автобус с мъже и жени, само едно младо момиче ми помогна!!!! Кондукторката се опитваше да ме успокои, че всеки ден ставали подобни неща, че шофьора нямал видимост, че бил много часове зад волана, че бил изкарал инфаркт. Неща, които грам не ме интересуват!

Шофьора дори не дойде да погледне как е детето! След като го казах това, кондукторката го извика, той дори не каза „съжалявам“, а взе елементарно да се оправдава. Това за мен не е никакъв мъж! Не знам и как са го назначили на работа... Като разбраха, че няма просто да си тръгна, кондукторката се обади на 112, линейката дойде бързо.

Бяхме близо до хирургиите и ни закараха там. Детето ми е добре, мен всичко ме боли от това, че се опитвах да спра вратата и че падахме назад, но важното е че детенцето ми е добре и не се наложиха някакви по специални грижи за него!!

 В болницата дойде и полиция, с документи които имам от случилият се инцидент, ще се обърна към фирмата на автобусна линия 66!

Не е честно спрямо всички нормални хора, да има такива ненормални шофьори застрашаващи живота ни и на децата ни!

Днес детето ми като бяхме навън и видя автобус, ми каза че не иска повече да се качва на автобусчето! Определено е стресирано детето!!! Дори и аз, която съм доста безстрашна, в момента изпитвам ужас като си спомня какво можеше да ни се случи вчера.“