След среща между Валери Симеонов и жителите на квартал „Тодор Каблешков”, известен повече като Шекер махала, стана ясно, че част от незаконните къщи в района ще бъдат сринати със земята. Причината за спешните разговори е недоволството на хората от силната музика и постоянния шум.

По думите на Симеонов там е бетонирана площадка и никой няма право да строи. 

"След като направим среща и с представителите на общината, районния кмет, кмета на Пловдив, ще дам конкретен отговор на сроковете. Въобще не ме интересуват реакциите на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и той е за всички", коментира Валери Симеонов.

В същото време репортер на TrafficNews.bg посети махалата, за да чуе мнението на жителите й. Интересен бе фактът, че никой не се противопостави на решението на вицето. Дори обратното. Ромите сами искат къщите им да бъдат бутнати, но искат и обезщетение - апартамент или къща.

„Всичко да бутат. Нито една къща тука не е законна. Като бутнат, ще дадат апартамент”, коментира жител на Шекера.

„Има много семейства с деца, няма да ги оставят на улицата. Нека да идат в Изгрев или Аджасана. Там на апартаменти на хубаво. Вижте каква е мръсотия тука”, допълва друг ром от махалата.

Напрежение в района няма. Силна музика също не се чуваше, но е въпрос на време. Малко след 18 часа кючеци и маанета огласят почти целия квартал Кършияка.

„Има музика цяла нощ. Кво да правят хората, имат поводи”, повтаряха всички.

А кога ще влезе багер в махалата, зависи от Общината.