„Искам да не е на свобода. Тя уби брат ми. За секунди отне живота му". Това заяви през сълзи Даниела Ангелова, сестра на полицая Делян Палазов. Той загина през май, след като шофьорката Катя Лерца го блъсна край "Лаута". Впоследствие тя беше освободена срещу гаранция. "Искам възмездие за тази жена, искам справедливост, искам да е в затвора”, допълни почернената сестра.

Тя и още около 50-ина души се събраха на лобното място на полицая, за да почетат като неговата памет, така и тази на всички, загубили живота си във войната на пътя. Подобен протест се проведе в още няколко града в страната. Исканията са за по-внимателно шофиране и по-сериозни наказания за виновните за катастрофи.

„Пускат се на свобода, продължават да шофират, ето както е и в нашия случай. Госпожата продължава да шофира... без книжка", коментира и вдовицата на полицая - Делка. "Отнеха ми най-скъпото, най-любимото – бащата на децата ми, най-страхотният мъж в живота ми”, обясни жената.

Тя разкри, че потърпевшите от подобни катастрофи са се обединили около идеята за създаването на орган, който да контролира безопасността на движение по пътищата и да отговаря пред Министерския съвет.

Вижте ВИДЕО от протеста: