Нападнатата жена от психаря от село Кадиево, който вчера въоръжен с нож нахлу в дома й и я заплаши с убийство, е неговата комшийка баба Евда, научи от самата нея репортер на TNS.bg. 63-годишният мъж прескочил оградата и влязъл с нож и клещи в дома на възрастната жена - искал да спира водата.

След като бабата реагирала, той започнал да я псува и заплашва. Междувременно се намесили и други комшии, които викнали полицията. Полицаите пък били посрещнати с нож и кирка от психично болния, който дори ги замерил с тях. 

Хората от селото са в стрес – почти няма човек, който да не е бил заплашван от агресивния мъж, и то не с думи. Преди време Вельо Костадинов влязъл в селската пекарна за кифли, където електротехник е Божков, и го нападнал с нож. Впрочем в същата пекарна работи и дъщерята на психаря, но и тя е вдигнала ръце от него.

От 10 години хората от Кадиево живеят в страх. Вельо, на когото от кръчмите редовно му давали алкохол, имал фобия, че го подслушват, и постоянно режел кабели – на когото и каквито му падне.

„Докато не утрепе някого, няма да миряса”, каза баба Евда. И така изрази страховете на всички, които в решиха да започнат подписка за изселването му.

Припомняме, мъжът е психично болен и живее сам в края на селото. Периодично от психиатрията го прибирали, но след 10 дни лечение го пускали. Той обаче не пиел лекарствата си и изпадал в кризи няколко дни след прибирането си от лечебното заведение.

Преди две години в дома му се разигра истински хорър - Вельо погребал починалия си брат в двора на къщата в трап, под купчина боклуци. 

Вчера бе извършена операция по извеждането на мъжа от дома му, след като психарят нахлул въоръжен с нож в дома на своя съседка и я заплашил с убийство

На сигнала незабавно се отзовали полицейски патрул и екип на спешна медицинска помощ. Виждайки униформените, мъжът се барикадирал в къщата си и започнал да ги замерва с остри предмети, а при опит да бъде задържан ги нападнал с нож и кирка. Малко по-късно неутрализирането на буйстващия мъж приключило.

Оказана му е медицинска помощ и е настанен за лечение в център за психично здраве в Пловдив. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив и е започнато досъдебно производство по чл. 325 ал.2 от НК. Работата на разследващите полицаи продължава. 

Къщата на баба Севда, в която нахлу Вельо

Пекарната

Къщата, в която живее психарят...

 TNS.bg