Клуб Галакси ще остане затворен 10 дни, съобщиха от Националната агенция по приходите за TrafficNews.bg. Както съобщихме вчера, нощното заведение бе запечатано в събота вечерта след съвместна проверка на данъчни и полиция. Причината за мярката е констатирано нарушение - неиздаване на касов бон на клиент на дискотеката. 

"Клубът е сред обектите , които постоянно се наблюдават, тъй като са част от т.нар. рисков бранш. Агенцията наблюдава всички нощни питейни заведения в Пловдив. Запечатването е предварителна административна мярка и ще продължи до 25 юли. Ако обектът бъде отворен без наше разрешение, собственикът подлежи на повторна санкция" коментира Елена Манолова, експерт "Връзки с обществеността" на НАП- Пловдив. 

Тя уточни, че парична санкция все още не е наложена и предстои да бъде определена. Собственикът на заведението има право да обжалва както запечатването, така и глобата. 

Междувременно обаче от клуба рекламират участия на певци и събития през седмицата. Във фейсбук групата на Галакси има реклама, че в сряда ще пее Емануела, а в сряда и четвъртък заведението ще работи без вход с промоции на различните напитки. 

Дали управата на клуба е настроена оптимистично или са намерили вариант да отворят клуба в сряда /неделя, понеделник и вторник са почивни/ , предстои да разберем.

Коментарите по темата са различни, като мнозина смятат, че проверката не е случайна, тъй като идва след подмяна на мениджърския екип на заведението.