Малчугани подкараха шейните в Пампорово, няколко дни преди официалния старт на зимния сезон в курорта. Пистите вече се обработват и се се покриват и с изкуствен сняг, след като вече има и естествена настилка, която варира от 15 до 25 см. Оръдията за изкуствен сняг работят с пълен капацитет през последните мразовити дни, в които температурите паднаха под нулата. Официалното откриване на ски сезона в курорта е на 10 декември. От тази зима Пампорово вече се рекламира и съвместно със ски зона „Мечи чал”, а лифт картите за Пампорово важат и за пистите в Чепеларе.

Лифтовете в Пампорово ще бъдат пуснати в движение около 8 декември, когато в курорта пристигат групи за студентския празник. В първия ден от ски сезона- 10 декември, лифтовете ще возят безплатно всички гости на снежния празник. За деца до 12 години отстъпката за свободно пътуване с пътническите въжени линии ще бъде в сила и на 11 декември.

В дните до 18 декември дружеството въвежда промоционални цени на лифт картите- 39 лв. От 19 декември ще важи стандартната цена за сезона - 55 лв. за дневна карта, която дава право за каране на ски и по пистите от вр. Мечи чал. За ски зона „Мечи чал” ще се продават и самостоятелни карти на цена 40 лв.

Над 5 процента ръст на ранните записвания отчитат от „Пампорово” АД в навечерието на зимния сезон. Като основни клиенти се запазват българските, гръцки и турски туристи, като увеличение се наблюдава при румънските и ирландски групи. Този сезон се наблюдава и засилен интерес на туристите от Молдова.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg