Циганска сватба, започнала в 11 часа преди обед днес, вече 8 часа тормози пловдивчани, живеещи до Панаира. Шумът е абсурден - и тук не става дума за качеството и вида на "музиката". Дори и да може някой да преглътне маанетата, децибелите под които кръшни ромки кършат тела, са направо нечовешки, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

Мощната озвучителна техника кънти и се чува дори през затворените прозорци, да не говорим, че не спира и между законно установеното време за почивка - между 14 и 16 часа. И това не е всичко - музикалният садизъм е съчетан с дразнещи окото маси и сергии пред блоковете на хората, навсякъде смърди на скара и кебапчета, а хората, живеещи тук, дори не могат да достигнат до входовете си, за да се приберат от работа. "Съседите направо са луднали!", обобщи нашият читател и ние дълбоко в себе си сме сигурни в това.

Въобще... ако трябва и ние да обобщим, циганията е пълна. Както и безнаказаността. Ще ви спестим аналогията с ХОРОТО, чиято шумност толкова много пречеше на управниците на Пловдив, че те измислиха оня станал вече доста непопулярен начин да се справят с него. Но няма да спестим въпроса си: ЗАЩО?

Защо след като още през 2009 година Общинският съвет в Пловдив забрани провеждането на открито на светбарските веселби, а в пловдивския район "Северен" бяха отредени две площадки за тържествата на открито, това не се спазва? Изобщо за кого важат законите в този град?

Вие как мислите?

TrafficNews.bg