Къщата на бездомника Душко Арабаджиев, известен като Краля на клошарите, бе съборена от общинските власти до основи, предаде репортер на TrafficNews.bg . Мъжът буквално бе обезумял, като се наложило трима полицейски служители да го усмиряват. В крайна сметка изоставената постройка, в която Душко живее от 5 години, е срината с половината му покъщнина. Бездомникът твърди, че абсолютно никой не го е предупредил, че ще го изгонят от въпросното място. Въпреки че това не е първи опит теренът да бъде освободен от боклуци и  вещи на Душко.

Кметът Георги Стаменов заяви, че с бездомника са опитвали всякакви варианти, но той не бил склонен на никакви отстъпки. Предлагано му е настаняване в приют, където три пъти на ден има топла храна и чистя постеля. От своя страна бездомникът контрира, че в пловдивския приют всяка вечер стават скандали и побоища, защото е „пълен с отрепки”.

По думите на клошаря той е правел опити да кандидатства за общинско жилище, но от районната администрация го отпращали, тъй като не бил отговарял на изискванията. Отчаяният мъж заяви, че най-вероятно няма да изкара годината, но се закани , че ще вгорчи живота на районната администрация.

В близките дни той щял да се премести на палатка в Дондуковата градина, точно пред входа на район „Централен”. По думите му нямало човек, който да успее да го изгони оттам. 

На освободеното от боклуци място, на терен  от около 350 квадратни метра между бул. „Васил Априлов“ и ул. „Христо Чернопеев“, ще се обособят 20 нови паркоместа. Теренът ще бъде разчистен от отпадъци, след което ще бъдат транспортирани до лицензирано сметище, информират от районната администрация.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg