За втора поредна година пъстър коледен базар ще оживи творчески квартал Капана в Пловдив. От 20 до 26 декември ще се проведе II-то издание на КОЛЕДА В КАПАНА, традиционно разположен в сърцето на творческия квартал в Града под тепетата!

От 20 до 26 декември малките пешеходни улички в пловдивския квартал на изкуствата ще станат дом на пъстроцветни сергии, отрупани с авторски изделия и ароматни храни и напитки.

Събитието "Светла Коледа в Капана" се организира от Културна фондация "Соул Сити", с официалната подкрепа на Община Пловдив, като едно от основните коледни мероприятия на града.

Кои са водещите акценти на КОЛЕДА В КАПАНА:

КОЛЕДЕН БАЗАР

На ул. "Златарска" и ул. "Христо Дюкмеджиев" ще се позиционира коледният базар за най-разнообразни дрехи, ръчно направени бижута и аксесоари, както и коледни храни и напитки.

На площад "Широкото" ще бъдат позиционирани къщичките на всички партньори на фестивала, където посетителите могат да намерят: греяно малиново вино от Трастена, греяно младо вино от Вила Винифера, преварена изворна вода с мед, канела и лимон от Бачково, вкусни супички от Супа Бар, коледен щанд на Капана със селектирани продукти, подходящи за интересни подаръци - вино, крафт бира и домашен шоколад.

На ул. "Златарска" ще бъдат разположени и коледните барове на Капана с безброй интересни напитки, които да сгреят всеки един и да повлияят за празничното настроение.

На ул. "Христо Дюкмеджиев" посетителите ще могат да открият Дядо Коледа от 20 до 25 декември, между 12:00 и 20:00 часа, в специално декориран коледен кът от матраци ТЕД. Добрият старец ще е в компанията на Снежанка и няколко джуджета.

Само на 24 декември, от 12:00 до 18:30 часа, ще има специално изградена кутия за писма до Дядо Коледа, в която децата да могат да пуснат своето желание и да се снимат с белобрадия старец и Снежанка.

За уюта на пловдивчани и гостите на града, кварталът се е подготвил с пищна коледна украса и коледни елхи, като на площад "Широкото" ще бъде позиционирана Голямата коледна елха.

За да не останат гладни хората по Коледа, освен всички малки коледни къщички с храна, събитието ще бъде подкрепено и от вкусните Boom Burgers ул. "Евлоги Георгиев". 

КОЛЕДА ЗВУЧИ

На 23 декември, от 17:00 до 19:30 часа, посетителите ще могат да се насладят на коледното тържество на учениците от ЕГ "Пловдив" и да подкрепят техния благотворителен щанд.

На 24 декември коледният репертоар започва от 13:30 до 17:00 часа, като програмата ще включва множество коледни формации и хорове, а за десерт ще завърши с коледните песни на Compact Voices или пловдивските снежанки.

На 25 декември, след традиционната семейна вечеря на Бъдни вечер, ще ви очакваме с приятели и роднини на капанското коледуване. В 13:00 часа ще започне програмата с най-добрите родни коледари, с които ще изгоним злите духове и ще подканим добрите сили да ни закрилят през новата 2017-та година.

След тях ни очакват красиви коледни песни, а от 17:00 часа ще стартира коледната забава с DJ Skill and The Christmas Miracle Music. По същото време ще могат да се намерят и много топли напитки на откритите барове на Капана.

На площад "Широкото", срещу голямата Коледна елха, посетителите ще могат да наблюдават авторската възстановка на "Кошарата на Младенеца", изпълнена от учениците от 10 и 11 клас, специалност декор на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства - гр. Пловдив.

КОЛЕДА В КАПАНА се осъществява с медийната подкрепа на Trafficnews.bg и Plovdivtime.bg

Trafficnews.bg