Животът на бишия временно изпълняващ длъжността кмет на Куклен Илхан Кадир, който катастрофира на пътя Руен - Куклен е вън от опасност. Това съобщиха за TrafficNews.bg от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив. 

Кадир е настанен в КАИЛ, на апарат за изкуствено дишане. Претърпял е ортопедична операция на двете бедра, на таза и челюстта. 

В деня на пътния инцидент му бе направена първата животоспасяваща операция, заради разкъсан далак и черен дроб.

Както TrafficNews.bg ви съобщи в 08.30 часа на 22-ри октомври на тел. 112 е подаден сигнал за лек автомобил “Фолксваген”, който се врязал в крайпътна чешма между Куклен и Руен. 34-годишният Кадир, който пътувал сам в колата, е транспортиран в болница с опасност за живота.

По първоначални данни произшествието настъпило заради движение с несъобразена скорост с пътните условия и загуба на контрол. Друга версия обаче се появи по-късно същата вечер.

Още за версиите за тежката катастрофа може да видите ТУК

Катастрофата,  в която кметът на Куклен едва не загуби живота си, може да се окаже предизвикана нарочно от самия него. Това е една от версиите, по които работи полицията, научи TrafficNews.bg. Следите от първоначалния оглед на произшествието са навели полицаите на мисълта за планирано самоубийство. 

34-годишният Илхан Кадир катастрофира на пътя между Куклен и Руен, като се заби в каменна чешма край пътя. След ужасяващия челен сблъсък, беше откаран в Университетска болница в кома, с опасност за живота.

По първоначални официални данни произшествието настъпило заради движение с несъобразена скорост с пътните условия и загуба на контрол.

Илхан Кадир е член на ДПС и при последната управа е заместник –кмет. Завършил е аграрна икономика, има степен бакалавър. Семеен е, с едно дете.

Кадир бе временно изпълняващ длъжността кмет на Куклен. В началото на септември  тази година той замести на поста арестувания за подкуп Костадин Павлов. И Павлов, и Кадир никога не са печелили избори за кметския пост. Павлов заема поста, след като предишния кмет Димитър Сотиров  бе отстранен от служба и в момента е подсъдим. Кадир, който смени Павлов, идва на власт по същия начин.

През последните четири години община Куклен се тресе от непрекъснато корупционни скандали. Какво обаче може да стои зад фаталното решение на Кадир, засега не е ясно. 

Снимки от инцидента - вижте в галерията. 

TrafficNews.bg