Голяма е истерията за пазаруване около Черния петък в Пловдив. Входовете на големите търговски обекти в града са блокирани от желаещи да пазаруват на ниски цените. Някъде паркингите се оказаха недостатъчни да поберат автомобилите и те бяха паркирани край пътя.

Пловдивчани се насочиха и обсадиха най вече обектите за бяла и черна техника, като някои се радват на промоционалните оферти и купуват скорострелно, а други внимателно следят цените, за да се уверят в реалността на намалението.

Дълги опашки се извиват и на касите в магазините за дрехи, които изкушават с примамливи предложения за зимния сезон и за наближаващите коледни и новогодишни празници. 

Голям интерес предизвика и един от шопинг центровете в Пловдив Мол Марково тепе, където Черният петък прерастна в Black Weekend. Вместо един ден, големите намаления ще бъдат цели три дни, в които ще можете да пазарувате с атрактивните отстъпки в търговския център.

 

Пък и от Мол Марково тепе са ви спретнали такава изненада! Каква по-подходяща подкрепа на Черния петък от една Черна стая с една черна завеса и едни черни кутии?... Пригответе се за играта “Дръпни черната завеса. Спечели подарък“! Мол Марково тепе те предизвиква! Дръпни черната завеса и виж какво те очаква! Всеки клиент на Черния уикенд в периода 23, 24 и 25 ноември, направил покупка на стойност минимум 50 лева, ще си тръгне с подарък! Заповядайте в промокъта между 11.00 и 19.00 часа. За повече информация: https://goo.gl/XKJou4

Както повечето от нас вече знаят, Черният петък или т.нар. Black Friday е  в съвременната битова култура на САЩ е денят след Деня на благодарността, който е възприет за начало на коледния пазар. Там магазините отварят много рано – около 5 сутринта, а някои най-големи търговски вериги – даже в полунощ. За първи път е използвано наименованието "Черен петък" във Филаделфия през 1961 г., за да опише тежката пътна обстановка и натоварения трафик в петъка непосредствено след Деня на благодарността. Някой работодатели в САЩ разпускат служителите си на този ден, издигайки го до статут на национален празник.