Бившият охранителен бос Иван Спасов - Жокера твърди, че полиция тормози семейството му. "Днес екипи на Икономическа полиция" влязоха в трите магазина от веригата "Лусо" на зет ми Батухан Гювенч. Казаха, че ще ми конфискуват стоката и ще затворят бутиците. Аз се свързах с двама адвокати и след тяхната намеса, полицията се ограничи само с проверка за маркови стоки, които се продават без разрешение. По принцип той  внася цялата стока от Турция със съответните фактури и документи" заяви Спасов. 

Жокера е категоричен, че това е поредният опит той да бъде съсипан. Вчера Софийска градска прокуратура е прекратила разследването, което се води срещу него. Спасов бе задържан миналата година по досъдебно производство за подбудителство към извършване на кражба на леки автомобили и вещно укривателство – престъпления по чл. 195 ал. 1 т. 4 и по чл. 215 ал. 1 от Наказателния кодекс. Срещу него е повдигнато обвинение и за държане на рискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал. 3 т. 2 от Наказателния кодекс.

Той прекара година в ареста и на 31 март 2017  бе освободен. Автомобилите, които тогава бяха конфискувани - мерцедес и БМВ не са му върнати. "Водя дела срещу разследващия полицай и прокурора по делото и това е причината за натиска върху семейството ми", категоричен е Жокера. 

"Проверките в магазините са извършени по досъдебно производство в прокуратурата, образувано по член 172, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. Членът сезира търговия със стоки, ползващи чужди търговски марки. От трите магазина са конфискувани 66 артикула-маратонки, колани и обувки с марки, които собственика няма право да ползва.  

Иван Спасов бе собственик на клон на охранителна фирма в Пещера. Докато бе зад решетките обаче той загуби лиценза си и трябваше да продаде фирмата.  

В момента Жокера няма бизнес. Твърди, че се занимава единствено с боксовия клуб в Пещера.