Контейнери за смет преливат вече няколко дни в квартал Смирненски, сигнализира читател на Trafficnews.bgТака освен със сняг и лед сега живеещите в район Западен се сдобиха и с... боклуци. Снимките са от улица "Атон" и са достатъчно красноречиви. "Чистота" се покри, коментира нашият читател и добавя: Не стига, че не чистят малките улици, но и боклука не събират. 
 
Съгласни сме с нашия читател, но ни се струва, че логиката в случая е малко по-различна: ЗАЩОТО не чистят малките улици, затова и не могат да вкарат сметосъбиращата техника в тях. Вече дни наред получаваме сигнали от читатели за непочистени вътрешноквартални улици. И... колкото и да е странно, най-много те са от район Западен. Съвпадението едва ли е случайно. 
 
Само преди няколко дни шефът на "Чистота" декларира, че "Въпреки паркиралите коли през цялата седмица не спираше почистването и на вътрешнокварталните улици, което със засилени темпове продължава в момента". Не знаем колко са засилени темповете, но вече 4-ти ден в Пловдив сняг не вали, а малките улици са в такова състояние, че пловдивчани се страхуват да се прибират вкъщи. А както можете да се досетите, домовете не на всички се намират на "приоритетно почистените основни пътни артерии"...