Вече трети ден в спортната зала на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" родители, треньори, пловдивчани и гостите на града се наслаждават на изпълненията на малките художествени гимнастички от Международния турнир за купата на "Тракия Елит". Тазгодишното издание на турнира се радва на над 350 участници от 22 клуба от България и 6 от Полша, Израел, Великобритания, Украйна, Италия. Атмосферата е изключително приятна, а грациите получават много аплодисменти от любителите на красивия спорт.

Състезателките, които са на възраст между 8-17 години, се надпреварват в две дисциплини - ансамбъл и индивидуално. В съревнованието участва и националният ни отбор - девойки старша възраст, които се готвят за предстоящото европейско първенство.

За гордост и радост на град Пловдив в отбора са Лидия Василева и Галатея Герова от клуб "Тракия Елит". Последната спечели 5-то място на европейско първенство в Израел за девойки измежду 24 страни.

Тук е и пловдивчанката Антоанета Николова, която тренира още от детската градина, сега е 6-и клас. Тя изигра две съчетания, предстои й третото с топка. Мечтата й е да играе в националния отбор. Печелила е много първи места,  а това - да застанеш на върха на стълбицата, я мотивира да тренира още по-усърдно. 

Още подробности във видеото на ТРАФИК ТВ: 

 

Президентът на клуб "Тракия Елит" Анастасия Генова сподели пред TrafficNews.bg: "Имаме силно присъствие от различните клубове в страната, участват и чужди отбори. Това гарантира силната конкуренция. 5 от момичетата, които участват в този турнир, най-вероятно ще са следващите попълнения в националния отбор. Голяма част от състезателките са от Пловдив и градът продължава да произвежда надежди."


TrafficNews.bg