Фризьорката Ваня Иванова започна с летящ старт своя опит да подобри рекорда на Гинес за "Най-много вдигнати коси за 8 часа". Ваня вече направи първите си няколко прически и продължава да работи. Десетки хора са се събрали в подкрепа на стилистката и стискат палци. Ваня трябва да направи 305 официални прически само за 8 часа, което означава, че на глава се падат минута и 30 секунди.

Опитът за рекорд се провежда в спортната зала "Васил Левски" в Пазарджик. Над 120 момичета и жени доброволки чакат своя ред за прическа с надежда да влязат в историята.

За Ваня това е нейната Олимпиада. Олимпиада с фиби и лак, в която нито един кичур не трябва да виси! И ако има една секунда разминаване, Гинес ще я отхвърли. Таймери, съдии, снимане под специфичен ъгъл… в неделя всичко ще бъде важно. Най-важното обаче е да я подкрепим – така както направиха многобройните ученички от Икономическия техникум в Пазарджик, чиито коси ще бъдат оформени в кок, и всички останали доброволки. Както я подкрепи и самата Община Пазарджик. Както я подкрепиха  стилистите на Chrisitan of Roma, фирмата, притежаваща най-мащабната мрежа от търговски представители и дистрибутори за фризьорски и козметични салони в България.

Ето и видео на ТРАФИК ТВ от мястото:

 

 

А Ваня също ще подкрепи един спортист - Георги Огнянов, който е получил тежка травма в гръбначния стълб и за когото ще бъдат средствата от изготвения от нея и екипа й Календар за 2017 г. Както се случва през последните 5 години, опитът й да счупи рекорда ще бъде съчетан с благотворителността.Той ще се продава благотворително на самото събитие на 4 декември.

Ваня смята, че независимо дали ще успее, или ще се „провали”, при всяко положение тя е победител. „Защото зад гърба ми има страшно много хора, които ми доказаха, че човек трябва да вярва и да не се отказва, независимо от обстоятелствата”. Претендентката за Гинес се гордее със своя дядо, който е възпитал у нея тази желязна дисциплина. Стискаме палци, Ваня!

Още новини ТУК

TrafficNews.bg