Еуфорията около баловете е най-голяма при завършващите момичета. Повечето от тях обръщат огромно внимание на външния си вид - прическа, скъпа рокля, високи обувки. Последните обаче често се оказват сериозно предизвикателство. Дори тренираните млади дами не успяват да се задържат няколко часа на твърде високите токове и в един момент, най-често след края на официалната част на бала, захвърлят лъскавите обувки и слагат нещо по-удобно.

Други обаче не издържат толкова много. Пример за това е абитуриентка от Пловдив, която смело тръгна по чорапи из Главната. Улови я камерата на репортер на TrafficNews.bg. Младата дама безстрашно се е пуснала по чорапи, за да щади краката си. За което, честно казано, не можем да я виним.

И докато едни абитуриенти загравят и ходят пеш преди бала си, други правят цели шествия с коли. И рискуват много, показвайки се през прозорците на автомобилите. Не го правят само абитуриентите, но и техните приятели, които опасно се надвесват над пътното платно, рискувайки да се озоват под нечии гуми.

Вече стана ясно, че санкции грозят хората, показващи се от прозорците на автомобилите. Глобата е 150 лева и се плаща от самия нарушител, а не от шофьора. Големият въпрос обаче е колко ли са глобените до момента? От пловдивската полиция съобщиха, че ще бъде осъществяван видеоконтрол с цел документиране на извършваните нарушения - неправилно превозване на пътници, които опасно се показват в движение от прозорците и шибидасите на автомобилите, преминаване при червен сигнал на светофара и други. На водачите, извършили нарушения, ще бъдат наложени санкции по Закона за движението по пътищата, предупредиха от полицията. Но кога? И дали вече няма да е твърде късно?

Дотогава можем само да ви призовем: бъдете внимателни!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg