Преди няколко седмици пловдивчанките Тони и Вили се срещат за пръв път с Абир. Намират малкото куче пред завода, в който работят в Индустриална зона Стряма. Двете момичета започват да търсят дом на животното, а междувременно се грижат всеки ден за него. И така до понеделник, когато намират Абир зверски пребит.

Кучето било цялото в кръв и едва се движело. Без да се замислят, девойките си тръгнали от работа и завели  кучето в клиника. Оказало се, че вследствие на жестокия побой кучето имало травма на устата, от която се образувала и инфекция. След няколко процедури и извадени зъби кучето се възстановило, но внезапно получило парвовироза.

„В момента Абир е между живота и смъртта в клиника Провет. Решихме да му дадем шанс с ясното съзнание, че може и да не оцелее... Лечението му ще бъде дълго, кошмарно за нас в чисто емоционален план и скъпо. Ако искате да ни помогнете, ще бъдем изключително щастливи. Абир Ви благодари предварително!”, пише Вили във фейсбук профила си.

До момента лечението на Абир е струвало близо 400 лева на двете момичета, а разходите продължават да валят. Дневните грижи за Абир излизат около 70 лева и момичетата не издържат финансово. Ако някой има възможност и иска да се свърже с тях, ето и фейсбук профил, на който може да получи повече информация.

TrafficNews.bg