Как ли ще се чувстват пловдивските властимащи, ако вместо удобните им, меки, тапицирани и ергономични столове пловдивчани ги курдисат на железни седалки без… седалки. Ако веднага сте си помислили, че сме някакви садисти, които се чудят какви жестокости да причинят на любимите ни управляващи, само погледнете снимките по-долу. Картината на тях за повечето от вас  е до болка позната. И тя не е нищо повече от това, което обрисувахме: седалки без седалки.

Така пловдивчани чакат автобуса си на една от най-оживените спирки под тепетата – срещу Централна гара. Общо взето, тук действа принципът: тука нема, тука има. Или казано по-ясно, железните седалки се редуват с железни дупки, на които е доста рисковано да се опиташ дори да се подпреш.

Наясно сме, че управляващите града ни едва ли чакат на въпросната спирка (и въобще на някоя спирка), затова им прощаваме факта, че не са забелязали как изглеждат седалките. И съвсем добронамерено ги приканваме да забележат. И да вземат мерки! Защото е срамно в Европейската столица на културата да посрещаме и изпращаме гостите на Пловдив така:

А тази снимка е от спирката на самата Централна гара, но преди няколко месеца. Сега нещата там изглеждат по друг начин. Значи можело...

Още новини ТУК

TNS.bg