Пловдивчани се обединяват около идеята да помогнат на 17-годишния Петьо, който е с диагноза „Детска церебрална парализа” от раждането си. Правят го по различни начини - кой както може! На момчето му предстои оперативно лечение на левия крак, което ще му позволи да продължи да ходи. За път, престой и следоперативна ортеза са необходими 10 000 евро, които семейството не може да осигури. Но ученикът от Търговската гимназия не е сам! 

Първа в различните инициативи се включи фризьорката Венера Костадинова, която обеща да подстригва Петьо безплатно 2 години, а преди няколко дни организира Ден за благотворителни прически.

Всички средства, които бяха получени от Вени за работата й, бяха дарени на семейството на момчето. Самата Венера Костадинова е майка на две деца и се грижи за тях и своята възрастна майка сама. Жената живее на квартира в Пловдив и е повече от очевидно, че парите не са й излишни. Но има нещо, което Вени притежава, и то в излишък: доброта! И състрадателност, и отзивчивост!

В същия ден беше организиран и благотворителен базар със стоки, ръчно украсени от майката на Петьо! А всеки клиент на Вени получи подарък от Петьо мартеница. "Резултатите от Деня на благотворителните прически при фризьорката с добро сърчице са отлични. И финансово и морално! Доброто е заразно, споделете го за Петьо", написа друга пловдивчанка, наела се с организацията на кампанията за пловдивския ученик.

Инициативите за Петър няма да спрат дотук! Следващата е благотворителен базар с мартенички, който ще се проведе във фоайето на Националната търговска гимназия в Пловдив и на който всеки може да си закупи символа за здраве на сума, която самият той определи.

А на 2 март ще се проведе Ден на благотворителен маникюр при маникюристката Фани Кафадарова. Организатор на кампанията е Диана Митева, която отговаря на тел. 0892 236 679 и всички, които желаят да се включат в някоя от инициативите, могат да й се обадят. 

Иначе, ако искате да дарите 2 лева за Петьо, изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS PETAR на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).