Най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот ще раздвижи днес Пловдив. Точно в 10:30 часа, на площад „Централен” ще стартира първото издание на инициативата Живей Активно! в Пловдив.  Обичани спортисти и любими музикални изпълнители ще запознаят жители и гости на града с активния начин на живот и балансираното хранене.

Събитието ще обхване няколко локации, разположени из целия град, и ще предложи разнообразни приключения за всички любители на спорта. Част от изненадите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъдат организирани за първи път, обединени под мотото „Заедно сме по-добри!“ Всички почитатели на разходките на открито, колоездачи и фенове на ролери и скейтборд могат да се включат в началните точки, които ще ги отведат до откриването на Живей Активно! 2016 в Пловдив:

  • от Народната библиотека „Иван Вазов“ – с колело;
  • пред „Пеещите фонтани“ – с ролери и скейт; -
  • от Община Пловдив – за активен пешеходен поход.

С начало в 11:00 часа, навсякъде из града ще се случват разнообразни активности. Пет на брой ще бъдат основните локации – със забавни игри и състезания в подкрепа на активния начин на живот и балансираното хранене, както и много изненади.

Сцената на площад „Централен“ ще се превърне в пространство за уроци по канго джъмпс и зумба. Състезания по детска атлетика, щафетни игри с Тереза Маринова и heal-fit гимнастика ще се проведат на детската площадка в Цар-Симеоновата градина. Следващата атрактивна локация ще стане при беседката в Цар-Симеоновата градина, където всеки гост ще има възможност да участва в състезанията по готвене с шеф Виктор Ангелов. На Гребната база (игрищата пред Младежкия център) ще бъдат организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт фитнес и тенис на кортовете на ТК „Локомотив Пловдив“. А на площадката за кучета в парк „Лаута“ ще бъдат демонстрирани и дадени професионални съвети от треньора Асен Аролски и рапъра Играта.

Ползите от активния начин на живот и балансираното хранене са много, а организаторите на ЖИВЕЙ АКТИВНО! отбелязват 5 причини, които да убедят всеки да се включи в мащабната инициатива:

1. За да избягаме от стреса: Спортът е отличен метод за разтоварване на ума и тялото. Доказано е, че активността намалява чувството на депресия и апатия.

2. За да печелим повече положителна енергия и усмивки: Активността повишава нивото на хормони като серотонин и ендорфин в организма, които подобряват настроението и повишават нивото на енергията.

3. За да освежим мисълта си: Спортът подобрява работата на мозъка. Количеството приет кислород ни помага да мислим и да помним по-добре.

4. За да се сближаваме, общуваме и намираме нови приятели: Ето един чудесен начин да се срещаме с хора и да подобрим социалните си умения.

5. За да подобрим функциите на тялото и организма: Когато спортуваме, тялото се възстановява по-лесно след болести или контузии. Освен това се подобрява метаболизмът, както и здравословният сън.

Финалът на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Пловдив ще бъде посветен на звездите на българската музикална сцена Сантра, Дивна, Играта, Лео, Павел и Венци Венц. Грандиозният концерт е с начален час 18:00, мястото – площад „Централен“.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg